Ondergang van de kerk?

Zaterdagavond in het Radio 5 programma 'Deze Week'

in Mediatips

Zomaar een paar voorspellingen van de afgelopen dagen:  de Anglicaanse kerk is ten dode opgeschreven (schrijft het Britse weekblad The Economist). En: het einde van het protestantisme is aanstaande (twittert de Amerikaanse voorganger Rick Warren).

Het schetst maar weer eens de somberheid die er rondom kerken en geloof hangt. Is die zwaarmoedigheid terecht? Hebben deze waarschuwingen zin? Kan het tij ook keren?


En: als gevolg van kerkverlating gaan de komende jaren honderden kerkgebouwen in de verkoop. Welke bestemming kan een kerkgebouw krijgen? Wat als er plannen zijn voor een moskee in een voormalige kerk? Moeten kerken beleid maken voor de toekomst van de voormalige godshuizen?

Daarover wordt zaterdagavond in het debatprogramma 'Deze Week' op Radio 5 gedebatteerd.

'Deze week' is een debatprogramma onder leiding van Embert Messelink. Iedere zaterdagavond praat Embert  met drie  panelleden over actuele onderwerpen op het snijvlak van geloof en samenleving.

Het panel van Deze Week – Miranda Klaver, Koert van Bekkum en Willem Smouter – gaan over deze onderwerpen in debat. Gespreksleider: Embert Messelink.

 

Zaterdagavond 20:30 op Radio 5

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons