Nieuwe 40-dagenkalender van Tear

Thema 2013: "Alles wat leeft! 40 dagen eerlijk, recht & echt."

in Geloven

Ook dit jaar komt hulporganisatie Tear met een bijbels dagboekje over duurzaam en eerlijk leven, speciaal voor de Veertigdagentijd. Elke dag is er een kleine overdenking aan de hand van een bijbelvers en tips hoe je een duurzame levensstijl in de praktijk kunt brengen.

Het is al een traditie geworden: de jaarlijkse 40-dagenkalender van de hulporganisatie Tear. Gedurende de vastentijd op weg naar Pasen levert de kalender stof tot nadenken voor een bewuster, duurzaam en 'fair' leven, dichtbij de bijbel.

Dit jaar is het thema "Alles wat leeft", gebaseerd op psalm 24:1 "Van de HEER is de aarde en alles wat daar leeft, de wereld en wie haar bewonen."

 

Andere opzet

Dit jaar kiest de organisatie voor een andere look van de kalender: geen scheurkalender of een boekje met een bladzijde-per-dag, maar voor elk van de zeven vastenweken een losse poster met nieuwe stukjes, illustraties en tips.

De kalender ziet er dit jaar kleuriger uit, maar volgens Tear is het 'vastendagboekje' duurzamer dan ooit. "Dit jaar wilden we de kalender zo duurzaam mogelijk maken", aldus Tear op de website. "Helemaal in kleur en 100% duurzaam." De kalender is gemaakt met gerecycled papier, ecologische inkt, een speciaal milieuvriendelijk drukproces en een envelop van biologisch afbreekbaar plastic. 

 

Klik hier om de kalender te bestellen voor € 2,50 (+eventuele extra donatie)

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons