Kerk te klein in Raard

Troost bieden na ongeluk nieuwjaarsnacht

in Christelijk Nieuws

Bijna 400 mensen bezochten zondagmorgen een speciale kerkdienst in Raard om stil te staan bij het zware ongeval tijdens de jaarwisseling. Onder hen bevonden zich ook veel slachtoffers, aldus de gemeente en de dominee.

Van de 16 slachtoffers die het ongeluk overleefden, liggen er nog twee in het ziekenhuis. ,,Verder heeft bijna iedereen die kon komen, dat gedaan. Velen kwamen in een rolstoel of op krukken'', zei voorganger Marga Stougie-de Wit over de dienst. Omdat de kerkbanken slechts plek boden voor 200 belangstellenden, volgden bijna evenveel mensen de dienst via grote schermen buiten de kerk, waar een extra tent was opgezet.

Troost

Tijdens het anderhalf uur durende samenzijn werden vijf witte kaarsen aangestoken. ,,Eén voor de overledene en vier voor respectievelijk de aanwezige kinderen, de tieners, de omstanders en gewonden samen en de hulpverleners.'' Stougie-de Wit is tevreden over het verloop van de bijeenkomst. ,,We willen als kerkgemeenschap de mensen troost bieden en zorgen dat ze weer verder kunnen.'' Gezien de positieve reacties lijkt haar dat gelukt.

Geen opzet

Bij het ongeluk op nieuwjaarsnacht reed een 42-jarige automobiliste uit Dokkum in op een menigte van zo'n 40 mensen die, deels op de weg, naar een vreugdevuur stonden te kijken. Zestien volwassenen en één kind belandden daardoor in het ziekenhuis. Een 59-jarige man overleed daar later aan zijn verwondingen.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, wordt nog onderzocht. Volgens de politie was er geen opzet in het spel en had de vrouw geen alcohol gedronken. Wel is al duidelijk dat zij niet heeft geremd.

Bron: ANP
Foto: Alex Bouma

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons