Kerk Amsterdam start Loket Levensvragen

in Christelijk Nieuws

Wie in Amsterdam woont en zit met een vraag op het gebied van relatie, werk,  zingeving of geloof, maar ook wie een partner zoekt, niet uit de kast durft te komen, ziek of eenzaam is, kan voortaan aankloppen bij het Loket Levensvragen. De vragen die bij het loket binnenkomen, worden gekoppeld aan een netwerk van pastors door heel Amsterdam. Voor een goed gesprek ‘face to face’, om je hart te luchten en nieuw perspectief te vinden.

Loket Levensvragen
 
“We constateren dat er een grote behoefte is aan een plek waar je terecht kunt met een vraag of probleem, zonder drempels, verwijsbriefjes en wachtlijsten. Die hebben we dan ook niet”, zegt Arjette Kuipers (32), de vrouw achter het loket. Het project is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam. “We zijn er voor elke Amsterdammer, gelovig en ongelovig, moslim en christen, hetero en homo, oud en jong. We verwachten van mensen niet dat ze lid worden van de kerk. Je kunt gewoon bij ons aankloppen."

'De kerk heeft veel verborgen schatten'
”
Behalve het eerder genoemde ‘goede gesprek’ biedt het Loket Levensvragen begeleiding bij rituelen (trouwerijen, uitvaarten)." Ook bevat de site een lijst met plekken waar je in de stad tot jezelf kunt komen en een overzicht van thema-avonden en cursussen op het gebied van spiritualiteit en persoonlijke groei, van meditatiecursus tot rouwgroep. Kuipers: “Met dit soort initiatieven willen we van betekenis zijn voor zoveel mogelijk mensen in de stad. De kerk heeft veel verborgen schatten waar we mensen graag mee inspireren.”

Klik hier voor de website van Loket Levensvragen.

 

Bron: Protestantse Kerk Amsterdam

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons