De Nieuwe Kerk klaar voor inhuldiging

in Christelijk Nieuws

De Nieuwe Kerk in Amsterdam is klaar voor de inhuldiging op 30 april. "Het hoort bij onze nationale functie'', zei directeur Cathelijne Broers. "We moeten op redelijk korte termijn de kerk leeg kunnen maken.'' Broers hoorde pas maandag over de troonswisseling.

De inhuldiging van het nieuwe staatshoofd vindt traditioneel plaats in De Nieuwe Kerk, het monument dat al 6 eeuwen lang uitkijkt over de Dam. Alle eerdere koningen en koninginnen zijn er ingehuldigd.

Broers wil voorafgaande aan 30 april nog een tentoonstelling organiseren over de koninklijke inhuldigingen. Momenteel is er een expositie te zien over de tradities van indianen uit Noord-Amerika, die daarvoor eerder beëindigd zal worden.

Voor de ceremonie op 30 april is De Nieuwe Kerk waarschijnlijk enkele weken dicht.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons