'D66 doet aan christenpesten'

in Christelijk Nieuws

"Vanuit een ideologie van secularisme wil D66 een rigide scheiding tussen kerk en staat realiseren." Dat zei SGP-kamerlid Roelof Bisschop in Dit is de Dag.

De aanleiding voor deze uitspraak is een motie van D66 om er voor te zorgen dat kerken geen gebruik meer kunnen maken van de gemeentelijke basisadministratie. Bisschop vindt dat onbegrijpelijk: "diverse maatschappelijke instanties zoals de waterschappen maken tegen betaling gebruik van dit zogenaamde GBA. Kerken maken ook gebruik van deze basale voorziening om hun maatschappelijke taak te vervullen. D66 ontkent deze maatschappelijke functie niet, waarom zou je kerken het dan moeilijk maken?"

Christenpesten
Volgens D66-lid Ewout Klei, die in debat ging met Bisschop, willen mensen gewoon niet benaderd worden door een kerk wanneer ze net zijn verhuisd. "Het is niet plezierig dat organisaties rotzooien met privacy." Juist deze argumentatie stuit Bisschop tegen de borst. "Ik noem dit gewoon christenpesten. Als mensen verzuimen zich uit te laten schrijven, kunnen ze de kerken vervolgens niet verwijten dat ze hun taken nakomen."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons