Bond tegen vloeken publiceert haatmails

in Christelijk Nieuws

De Bond tegen vloeken heeft in navolging van PvdA-voorzitter Spekman haatmails op haar website gepubliceerd. De Bond ontvangt regelmatig e-mails met doodsbedreigingen, verwensingen en vervloekingen.

Blij met oproep tot beschavingsoffensief
De Bond tegen vloeken is blij met de oproep tot beschavingsoffensief van minister-president Rutte en Spekman. Volgens Rutte heeft een moreel appel zin in de strijd tegen schelden op internet. “De grens bij beschaving is fatsoen”, aldus de minister-president afgelopen vrijdag.

Nederland mooier maken
De Bond tegen vloeken schrijft op haar website dat ‘scheld- en vloekwoorden lelijk zijn, en dat zij Nederland mooier willen maken’. De Bond geeft daarom gastlessen over respectvol taalgebruik en lanceert regelmatig campagnes tegen specifieke scheldwoorden als ‘kanker’. De Bond zegt bereid te zijn met Rutte en Spekman mee te willen denken inzake een landelijk beschavingsoffensief.

Iedereen wil respectvol behandeld worden

 “Binnen de grenzen van het betamelijke is alles toelaatbaar”, aldus de Bond vorig jaar in een artikel. Het begrip schelden grenst aan beledigen, kwetsen en krenken. Scheld- en vloekwoorden raken mensen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Iedereen wil respectvol behandeld worden.

De gepubliceerde haatmails zijn via deze link te vinden.


Bron: Bond tegen vloeken
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons