Blog van de week | Psalmoïeken

in Mediatips

“Psalmoïeken? Dat zijn gedichten die ik geschreven heb alsof ik met de Psalmen uit de Bijbel aan het mozaïeken ben,” aldus Rob Haster op zijn blog ‘Ontginner’. Bijzondere gedichten geïnspireerd op Psalmen, voor ons reden genoeg om deze originele blog uit te lichten.

Haster schrijft op zijn blog dat hij de Psalmen eerst leest, dit vervolgens tot zich laat doordringen, de tekst in brokjes breekt en van die brokjes weer een gedicht maakt.

Een resultaat daarvan is onderstaand gedicht Mij ontbreekt geïnspireerd op de beroemde Psalm 23, De Heer is mijn Herder.

De heer is
“mij ontbreekt niets”
mijn grazen een graaien
is mijn wei niet de uwe?
dodelijke rust een doofpot
waarbinnen de actie kwijnt
de belangen als een kluwen
in het ego het jij verdwijnt


Om het gedicht verder te lezen klik hier.

Naast de psalmoïken zijn er nog vele andere prachtige en inspirerende gedichten van Haster en anderen te lezen op zijn site. Deze gedichten worden ondersteund met passende foto’s die het gedicht versterken.


Benieuwd naar dit poëtische blog? Neem dan hier een kijkje.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons