Blog van de week | Passie voor groei

in Christelijk Nieuws

Deze week aandacht voor een christelijke blog van onze zuiderbuur Christophe Pletschet. Pletschet heeft een hart voor het begeleiden van leiders en kerken op weg naar groei. Daarnaast houdt hij ervan om zijn eigen ervaringen, Bijbelse principes en succesvolle methoden uit de bedrijfswereld te combineren.

Mensen dichter bij God brengen
Pletschet schrijft op zijn blog dat hij ervan overtuigd is dat een verdere professionalisering van onze kerken zal leiden naar groei. Ook benoemt hij dat hij ervan geniet om mensen dichter bij God te brengen en hen daarin te helpen door enerzijds naar hen te luisteren en anderzijds hen te helpen door eigen ervaringen te delen.

Tips en ideeën
Deze beide interesses van Pletschet zijn goed terug te vinden op zijn weblog.
Zo schrijft hij over hoe kerken social media kunnen gebruiken en waarom een goede kerkwebsite belangrijk is. Wat opvalt is dat veel blogs tips bevatten. Zo beschrijft hij in een blog 20 ideeën hoe jou kerk zou kunnen dienen in jouw stad of dorp. In andere blogs beschrijft hij juist weer de 10 valkuilen in evangelisatie en 10 manieren om te evangeliseren zonder budget.

Geestelijke groei
Maar naast al deze blogs vol met handige tips voor kerken, schrijft Pletschet ook over geestelijke groei. Waarin zijn passie om mensen dichter bij God te brengen duidelijk naar voren komt. Zo schrijft hij over hoe wij om kunnen gaan met de problemen in ons leven, en hoe om te gaan met geloofstwijfel. Ook hier blijft het niet bij het omschrijven van het probleem maar biedt hij zijn lezers handvatten om deze problemen aan te pakken.

Inspirerende omgeving

Al met al is de blog van Christophe Pletschet een inspirerende omgeving waar veel waardevolle tips te vinden zijn. De blogs zijn helder geschreven en de website heeft een strakke maar rustige uitstraling. Wat opvalt is dat Pletschet veel gebruik maakt van krachtige en sprekende foto’s bij zijn blogs.

Benieuwd naar deze blog of op zoek naar tips voor groei? Neem dan hier een kijkje.

 

 

Foto: Zirconicusso - FreeDigitalPhotos.net

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons