Blog van de week | Christelijke spiritualiteit

in Christelijk Nieuws

De blog van de week staat deze week in het teken van ‘De maand van de spiritualiteit’ die op 12 januari begint. In het kader van deze maand wordt vandaag ‘De dag van de christelijke spiritualiteit’ in de Zuiderkerk te Hilversum gehouden. Predikant, spreker, auteur en blogger Jos Douma zal op deze dag een hoofdlezing met oefeningen over stilte geven. Maar daarnaast houdt Douma ook een prachtige blog bij waar veel aandacht is voor spiritualiteit.

Leven in de Geest van Jezus
Jos Douma besteedt in zijn blog veel ruimte aan artikelen over christelijke spiritualiteit. Onder spiritualiteit verstaat Douma “leven in de Geest van Jezus. (…) Spiritueel leven heeft dus alles met de Geest te maken, de heilige Geest die in ons woont. En het heeft dus ook alles met Jezus te maken omdat de essentie van het werk van de Geest is: Jezus laten zien, Jezus verheerlijken, Jezus groot maken in mensenlevens.”

Tijd met Jezus en stilteruimte
Dat Douwma dit een belangrijk thema in het geloofsleven vindt is ook duidelijk terug te zien aan de andere website die hij bijhoudt. Zo schrijft hij op de website tijdmetjezus.nl een dagelijkse overdenking. Daarnaast biedt Douwma via weer een andere webpagina een stilteruimte waarop teksten staan die verdieping geven aan je spiritualiteit.

Materiaal om je geloof te verdiepen


Daarnaast biedt Douwma 33 korte gebeden aan, een overzicht van zij  boeken, schrijft hij over gemeenteopbouw en zijn zijn preken terug te lezen. Kortom een zeer uitgebreide blog waar veel te vinden is voor iedereen die op zoek is naar materiaal om zijn of haar geloof te verdiepen.

Klik hier om naar het blog van Jos Douwma te gaan.


Hoofdlezing dag van de christelijke spiritualiteit
Vandaag geeft Douwma een hoofdlezing in de Zuiderkerk van Hilversum die tegelijk een workshop zal zijn. Vragen als: Wat is stilte? Hoe kan je God ontmoeten in de stilte? Wat gebeurd er met mij in de stilte? zal hij benoemen en we gaan met deze vragen tegelijk aan de slag met oefeningen uit de oude christelijke traditie.

Voor meer informatie kijk op deze website.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons