Youp van 't Hek vertelt kerstverhaal

Bekende Amsterdammers lezen het kerstverhaal voor tijdens 'Kerstfeest op de Dam'

in Geloven

Youp van ‘t Hek, Danny de Munk, Martine & Louise Fokkens, Liesbeth List en Marc de Hond lezen op 14 december het kerstverhaal voor tijdens ‘Kerstfeest op de Dam’. De bekende Amsterdammers hebben de primeur om de geboorte van Jezus voor te lezen uit 'De Bijbel in Gewone Taal'. Deze Bijbelvertaling van het Nederlands Bijbelgenootschap komt pas in 2014 uit, maar het kerstverhaal is speciaal voor ‘Kerstfeest op de Dam’ eerder beschikbaar gesteld.

Bijbel voor iedereen
De Evangelische Omroep wil laten zien dat de boodschap van het kerstevangelie voor iedereen en van alle tijden is. Een verhaal met een hoopvolle boodschap en licht voor ons allen in deze donkere dagen. Daarom is ervoor gekozen om bekende Amsterdammers uit diverse hoeken van de samenleving dit kerstverhaal te laten vertellen. Zij brengen op een laagdrempelige manier het kerstverhaal letterlijk op straat, en in de taal van de straat.

Muziek
Do, Berget Lewis, Frans Duijts, LA The Voices en Pearl Jozefzoon brengen de vertelling tijdens Kerstfeest op de Dam muzikaal tot leven. Cor Bakker met zijn orkest, het koor en de band van het Leger des Heils, en het Amsterdamse gospelkoor ZO! begeleiden hen daarbij. Tijdens het slotlied zingt het grootste online kerstkoor mee met de artiesten met de kerstklassieker ‘Do They Know It’s Christmas’. Zie ook grootstekerstkoor.nl.

Samenwerking
Kerstfeest op de Dam is een samenwerking tussen de EO, het Leger des Heils en het Nederlands Bijbelgenootschap en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

Foto: fotograaf Bob Bronshoff

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons