"Vrouwen lokken geweld zelf uit"

Woedende reacties na kerstboodschap Italiaanse priester

in Christelijk Nieuws

De kerstboodschap van een priester heeft tot een storm van verontwaardiging geleid in het katholieke Italië. De priester Piero Corsi beweerde dat de 118 vrouwen die het afgelopen jaar in Italië zijn vermoord, dit aan zichzelf moeten wijten. De priester wilde met een manifest op de kerkdeur de vrouwen aan het denken zetten: "Vrouwen lokken door hun korte klederdracht instincten uit." Volgens Italiaanse media heeft Corsi na de woedende reacties zijn verontschuldigingen aangeboden en zijn ontslag aangekondigd.

"Is het mogelijk dat mannen plotseling gek zijn geworden?", zegt hij in het manifest. "Dat lijkt me niet. Het probleem is dat meer en meer vrouwen hun mannen provoceren, arrogant worden, geloven dat ze onafhankelijk zijn en spanningen opdrijven. Kinderen worden alleen thuis gelaten, de huizen zijn smerig, maaltijden worden koud geserveerd of lijken op fast-food. Vrouwen halen het slechtste van het mannelijke instinct naar boven, en dat leidt tot geweld en seksueel misbruik. Ze zouden zichzelf eens serieus moeten afvragen: hebben we hier misschien om gevraagd?" De bisschop van de priester heeft Corsi bevolen het manifest te verwijderen, wat hij meteen heeft gedaan.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons