Vrouwelijke Jezus na het einde van de wereld

De chinese sekte "Almachtige God" kondigt het einde van de wereld aan.

in Mediatips

Vrijdag 21 december loopt de Mayakalender af. Voor veel mensen is dit reden genoeg om het einde van de wereld te verwachten. De Chinese sekte "Almachtige God" gelooft dat er vanaf vrijdag 3 dagen duisternis komt met grote rampen. Maar leden van de sekte kunnen rekenen op een nieuwe wereld onder leiding van een "vrouwelijke Jezus".

PEKING (ANP/AFP) - In China zijn de afgelopen dagen bijna 1000 leden van de sekte Almachtige God opgepakt. De sekte verkondigt het einde van de wereld en valt de Communistische Partij fel aan. Dat hebben de staatsmedia donderdag gemeld.

De autoriteiten begonnen eind vorige week met een grootschalige operatie tegen de sekte. In de zuidwestelijke provincie Guizhou zijn meer dan 350 mensen opgepakt en in de provincie Qinghai in het noordwesten gingen meer dan 400 mensen achter de tralies. In andere delen van het land werden kleinere groepen opgepakt.

De door het christelijke geloof geïnspireerde sekte Almachtige God gelooft dat het beweerde einde van de Mayakalender vrijdag gepaard gaat met het einde van de wereld. Het einde van de wereld zou vrijdag beginnen met 3 dagen duisternis. Enorme tsunami's en aardbevingen zouden de aarde treffen. Een nieuw tijdperk onder leiding van een ,,vrouwelijke Jezus'' zou dan aanbreken.

De Chinese Communistische Partij treedt keihard op tegen groeperingen die haar gezag (dreigen te) ondermijnen. Dat is de reden dat Almachtige God, opgericht begin jaren 90, in het diepste geheim werkt. Leden hebben naar verluidt schuilnamen en mogen vaak geen mobiele telefoon hebben.

De Chinese staat trad in de jaren 90 hard op tegen leden van de boeddhistische beweging Falun Gong, die duizenden aanhangers had. De beweging werd later verboden. (bron: ANP)

Ook in Nederland leeft de verwachting van het einde van de wereld. De vijfde dag maakte een reportage met Pieter Frank van der Meer uit Kootwijkerbroek die  als een "nieuwe Noach" een moderne "Ark" in zijn tuin heeft staan. Pieter baseert zijn visie op een mix van gegevens van de Maya's, en de bijbel.

Ook het radioprogramma Dit is De Dag besteedt vandaag aandacht aan het einde van de Maya-kalender en apocalypsvisies op het einde van de wereld. (radio 1 - 14:04)

De Bijbel spreekt ook over een tijd waarin rampen toenemen en Jezus zal terugkomen "als een dief in de nacht". Hoe letterlijk kunnen we dit nog nemen? Wat is jouw visie op het einde van de wereld? Wanneer denk jij dat dit zal gebeuren? Welke invloed heeft dit op jouw leven?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons