Tip: Zap niet weg tijdens seksscène

Boekje met 27 praktische tips voor opvoeding tieners

in Geloven

Youth for Christ publiceert een boek over geloofsopvoeding voor ouders van tieners. In Geloof, hoop & tieners geven onder anderen Corjan Matsinger, Edward de Kam en diverse anderen 27 praktische tips voor geloofsopvoeding. Allerlei relevante onderwerpen komen voorbij, zoals social media-gebruik, seks, rituelen in je gezin, gebed en sociale gerechtigheid.

"De aanleiding voor het boek komt niet uit de lucht vallen," zegt Edward de Kam, directeur van Youth for Christ. "Verschillende recente onderzoeken laten zien dat de ontkerkelijking een diep spoor trekt in Nederland. Vooral onder jongeren. Met onze programma’s willen wij hen helpen ontdekken wie Jezus Christus is. Daar zijn kerken en jeugdleiders voor nodig, maar vooral ouders. Dit boek is speciaal voor hen uitgegeven. Ter inspiratie en om te laten merken dat ze de geloofsopvoeding van hun tiener niet alleen hoeven doen.” De Kam vertelt in het boek zelf openhartig over zijn eigen geloofsopvoeding en die van zijn kinderen. Naast hem werden nog drie anderen, onder wie Nynke Dijkstra-Algra, geïnterviewd over hun ervaringen.

Rituelen
De tips variëren van het houden van kippen tot ideeën voor rituelen in je gezin. Ook pijnlijke onderwerpen worden niet geschuwd. Wat doe je als je kind afknapt op de kerk, of helemaal afscheid neemt van het geloof? Het boek is praktisch genoeg dat ouders meteen aan de slag kunnen met de tips en inhoudelijk genoeg om ze te inspireren over de opvoeding van hun tiener. “Geloof, hoop & tieners is het eerste boek over geloofsopvoeding dat ik als man op mijn nachtkastje heb liggen,” zegt Corjan Matsinger, teamleider Kerk bij Youth for Christ. 

Het boek is gratis te bestellen op www.geloofhoopentieners.nl. Youth for Christ wil echter nog een stap verder gaan met een landelijke trainingstour die dit voorjaar plaatsvindt. Hiermee gaat YfC in kerken o.a. workshops geven over de thema’s uit het boek. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons