Protestconcert voor vreemdelingen

Kerstband 'How to throw a Christmas party' treedt op bij vreemdelingengevangenis

in Mediatips

In de aanloop naar Kerst lijken steeds meer christenen een statement te willen maken voor vluchtelingen. Zo ook de succesvolle kerstband 'How to throw a Christmas party'. Deze gelegenheidsband gaat een buitenconcert geven, naast het detentiecentrum 'Kamp Zeist'. Al een aantal jaar treedt de band op met eigentijdse kerstmuziek op podpodia zoals Tivoli. Dit jaar heeft de groep speciaal songs geschreven voor en over vluchtelingen. Met hun muziek en optredens willen ze aandacht vragen voor de situatie van mensen in vreemdelingendetentie.

How to throw a Christmas party organiseert de akoestische protestoptredens in samenwerking met de Algemene Nederlandse Vreemdelingen Bond, de ANVB: "Vreemdelingen worden in Nederland opgesloten als ze geen papieren hebben. Dat is tragisch en moet stoppen. Niet alleen omdat het duur en inefficiënt is, maar vooral omdat het echt een verkeerde oplossing is. Het leidt niet tot meer mensen die terugkeren." De ANVB baseert zich hierbij onder andere op Amnesty International en Het Europese Hof voor Rechten van de Mens: "Ook volgens hen worden mensenrechten geschonden in de Nederlandse detentiecentra."

Bij het concert worden honderden mensen verwacht.

Foto: Mcklin Fotografie

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons