Protest tegen militaire basis op Olijfberg

in Christelijk Nieuws

Volgens het Belgische evangeliekorps ‘Ekklesia’ is er niet allen bij christenen, maar ook bij joden fel protest tegen de plannen van de Israëlische regering voor de bouw van een militaire basis op de Olijfberg.

De olijfberg heeft zowel voor christenen, joden en moslims een religieuze en historische betekenis. Zo schrijft het evangelie dat Jezus op de Olijfberg werd overgeleverd aan de soldaten. Daarnaast is er een 3000 jaar oude Joodse begraafplaats op de berg. Joden geloofden dat mensen van hieruit als eersten zouden verrijzen bij de terugkeer van de Messias.

De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken kondigde aan dat er op de Olijfberg in Oost-Jeruzalem een gebouw van 42.000 vierkante meter wordt opgetrokken voor de opleiding van soldaten van het Israëlische leger. Inwoners kunnen nog tot half december protest aantekenen. Volgens de minister is de berg geselecteerd wegens zijn uitstekende uitzicht over de stad en de nabijheid van de universiteit. Hagit Ofran van de Israëlische vredesgroep Peace Now noemt de bouwplannen een pure provocatie. “De site is heilig voor drie godsdiensten. Maar de Israëlische overheid behandelt de Olijfberg alsof het een gewoon perceel bouwgrond betreft. Bovendien twisten Joden en Palestijnen over het eigendom. Dat geschil kan slechts met een akkoord worden bijgelegd. De bouw van een militaire academie getuigt van een gebrek aan inlevingsvermogen en is erg onverstandig”, aldus Ofran.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons