President Nigeria vreest einde der tijden

in Christelijk Nieuws

Groepen christenen in Nigeria zijn bang dat het geweld tegen christenen van afgelopen vrijdag duidt op de wederkomst van Jezus. Die wordt volgens het Bijbelboek Openbaringen voorafgegaan door chaos en geweld.

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan zei zondag tegen een kerkelijke gemeente: "Ik vroeg me af, zou dit een duidelijke manier zijn om ons te vertellen dat het einde der tijden nabij is?'' zei hij op een geluidsopname die in bezit is van persbureau AFP.

Moslimextremisten worden ervan verdacht 15 christenen te hebben vermoord door hun kelen door te snijden in een dorpje in het noordoosten van Nigeria. De aanval werd zondag pas bekend. Volgens hulpdiensten en dorpsbewoners gingen de aanvallers van tevoren uitgekozen huizen binnen en verrasten zij hun slachtoffers in de slaap.

Het dorp waar de aanval plaatsvond ligt in de buurt van de stad Maiduguri. Dat is een bolwerk van de extremistische islamitische sekte Boko Haram, die regelmatig aanvallen uitvoert op christenen.

Nigeria is verdeeld in een overwegend christelijk zuiden en een merendeels islamitisch noorden. Geweld door Boko Haram heeft in 2012 vele honderden levens gekost in het West-Afrikaanse land.

 

Bron: ANP/AFP
Foto: AFP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons