PKN verspreidt gratis kerstkaarten  

in Christelijk Nieuws

Om Nederland een handje te helpen met het vinden van een geschikte kerstkaart, staan deze maand in de Boomerang-rekken van theaters en bioscopen gratis kerstkaarten van de PKN. Op deze kaarten staan citaten uit verhalen met het thema 'kerst en kerk'.

Prikkelende kerstkaarten
De prikkelende citaten op de kaarten moeten mensen nieuwsgierig maken naar de complete verhalen die op de website samennaardekerstviering.nl te vinden zijn. Deze verhalen zijn onder meer geschreven door Abdelkader Benali, Jan van Mersbergen, en Sophie van der Stap.

Samen naar de kerstviering
Op die site kunnen bezoekers ook terecht voor een 'kerkzoeker', waarmee eenvoudig kan worden gezocht naar een kerstviering in een kerk in de buurt. Ds. Arjan Plaisier, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland: ‘'Met Kerst komen we samen in de kerk. Om de geboorte van Jezus te vieren. Omdat de kerk zich met kerst op haar allermooist toont. Omdat het kerstverhaal een van de allerbeste verhalen is die we hebben. Wat je reden ook is, in de kerk ben je van harte welkom."

De Protestantse Kerk in Nederland hoopt met deze campagne nóg meer Nederlanders te bewegen om met Kerst een kerstviering in de kerk bij te wonen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons