Paus op twitter: @pontifex

in Christelijk Nieuws

Paus Benedictus XVI begint op woensdag 12 december te twitteren op het account @pontifex. Dat heeft het Vaticaan maandag laten weten. In zijn eerste tweets zal de paus reageren op vragen over het geloof die mensen hem via #@pontifex hebben gesteld.

De paus zal zijn tweets publiceren in acht talen: Spaans, Engels, Italiaans, Portugees, Duits, Pools, Arabisch en Frans. Het is de bedoeling dat er nog andere talen bij komen. Benedictus zal de tweets niet zelf verzenden, maar hij moet er zijn zegen aan geven, voordat ze worden verstuurd. Het account had maandagmiddag rond kwart voor één al ruim 15.000 volgers.

De Amerikaan Greg Burke, die dit jaar als media-adviseur van het Vaticaan werd aangesteld, zei maandag tegen journalisten dat Benedictus een geestelijke boodschap wil brengen. "De paus wandelt niet rond met een Blackberry of iPad en niemand zal hem woorden in de mond leggen. Hij twittert wat hij wil twitteren'', zei Burke.

Benedictus twitterde vorig jaar juni voor het eerst. "Lieve vrienden, ik heb zojuist www.news-va gelanceerd. Geloofd zij onze Heer Jezus Christus! Met mijn gebeden en zegeningen, Benedictus XVI'', luidde zijn tweet, gelanceerd op een account van het Vaticaan.

Twitteraccount van de Paus @pontifex

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons