Nieuwe late night talkshow met christelijke denkers

Nieuw programma 'Andries' vanaf 6 januari

in Mediatips

Vanaf 6 januari start een nieuw EO-programma 'Andries'. In deze late night talkshow ontvangt Andries Knevel elke zondagavond christelijke denkers, vernieuwers, markante figuren en inspirerende voorbeelden. “Ik ben ontzettend blij dat ik dit programma mag maken. Dit soort gesprekken hebben mijn hart”, aldus Andries.

"Het geloof fascineert mij. Waarom geloven mensen? Waarom worden atheïsten christen? Hoe gaan gelovigen om met de vragen die vanuit cultuur en wetenschap op hen af komen? Hoe gaan ze om met hun twijfels? Hoe geloven ze als het leven tegenzit en de gebrokenheid van het leven hen aangrijnst? En hoe kunnen gelovige christenen ons weer inspireren?" Dat zijn voor Andries de leidende vragen voor de nieuwe talkshow.

De serie trapt 6 januari af met dr. Eppo Bruins. Tijdens zijn studie werd hij christen en promoveerde in de natuurkunde en is nu wetenschappelijk directeur van STW, een technologie stichting die aan veel universiteiten natuurkundig onderzoek financiert.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons