Nachtmistoespraak Paus: "Vind ruimte voor God"

Benedictus wil meer ruimte voor God in snelle wereld

in Christelijk Nieuws

Paus Benedictus XVI heeft maandag mensen opgeroepen om ruimte voor God te vinden in hun snelle levens met de laatste elektronische gadgets. Hij deed dat in de nachtmis van maandag in de Sint-Pietersbasiliek voor zo'n tienduizend mensen. Nog eens miljoenen anderen zagen de toespraak op televisie.

Minder tijd
"Hoe sneller we ons kunnen verplaatsen, hoe efficiënter onze tijdbesparende apparaten, des te minder tijd we hebben. En God? Die vraag lijkt nooit urgent. Onze tijd is al helemaal gevuld", aldus Benedictus. "We zijn zo 'vol' van onszelf dat er geen ruimte over is voor God. En dat betekent dat ook voor anderen geen ruimte is; voor kinderen, voor de armen, voor de vreemdeling."

Religie afzweren
De paus sprak zich uit tegen de gedachte dat er vrede komt als mensen religie afzweren. Volgens de paus klopt het dat religie gecorrumpeerd kan raken als mensen God vereenzelvigen met hun eigen belangen, maar is het ook waar dat krachten van verzoening en goedheid zijn ontstaan uit het geloof.

De 85-jarige paus riep ook op een oplossing te vinden voor het Israëlisch-Arabische conflict en de burgeroorlog in Syrië.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons