Koningin Beatrix: "Laat geloof kracht geven"

Geloof, hoop en liefde zijn volgens koningin het richtsnoer voor vertrouwen

in Christelijk Nieuws

In haar kersttoespraak spoort de koningin het Nederlandse volk aan tot geloof, hoop en liefde. Ze zegt onder meer dat "in het licht van geloof, hoop en liefde mensen tot elkaar worden gebracht en nieuwe bezieling vinden". Ook roept de vorstin op tot vertrouwen in elkaar. De koningin bedankt ook voor het medeleven dat de familie dit jaar heeft mogen ontvangen.

Geloof, hoop en liefde zijn volgens de koningin het richtsnoer voor het vertrouwen: "Laat liefde verbinden, hoop leven en geloof kracht geven." Later in haar toespraak licht ze dit verder toe: "Geloof is vertrouwen dat ons leven een zin heeft die uitstijgt boven het alledaagse. Hoop is overtuiging dat de uitkomst goed zal zijn ook al is die niet zichtbaar. Liefde is kracht die ons verbindt met elkaar, die geeft en vergeeft en die haat kan overwinnen."

Uitgelekt
De opname en de tekst van de kersttoespraak waren maandag al uitgelekt. De koningin heeft de toespraak enkele dagen geleden opgenomen. Een internetondernemer was naar de toespraak van vorig jaar gegaan en had toen iets veranderd in het internetadres. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) betreurt het uitlekken van de kersttoespraak van koningin Beatrix. De RVD gaat "een diepgaand onderzoek" doen naar hoe dit in de toekomst kan worden voorkomen.

Bekijk de kersttoespraak

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons