Kerstconcert tegen eenzaamheid

in Geloven

‘Coalitie Erbij’ en het ‘Nederlands Philharmonisch Orkest organiseren op 18 december een kerstconcert tegen eenzaamheid in het Concertgebouw in Amsterdam.

Eenzaamheid bestrijden

Eenzame mensen ondernemen minder activiteiten dan niet-eenzamen, terwijl ze wel vaker de deur uit zouden willen gaan, zo blijkt uit het TNS Nipo onderzoek ‘Kom de deur uit’ van juli 2012. Belangrijke belemmeringen zijn 'geen geld' en 'niemand om mee te gaan'. Daarom hebben Coalitie Erbij, het samenwerkingsverband van goede doelen in Nederland die zich inzetten om eenzaamheid te bestrijden, en het Philharmonisch Orkest besloten een eenzaamheidsconcert te organiseren voor de achterban van Coalitie Erbij.

Eenzaamheidsconcert Muziek verbindt

Maar liefst 10 procent van de bevolking zegt zich ernstig eenzaam te voelen. Met de organisatie van het speciale eenzaamheidsconcert Muziek verbindt hoopt de organisatie het probleem op de kaart te zetten. Bovendien willen zij aan het einde van het jaar ook de vrijwilligers in Nederland nog eens extra in het zonnetje zetten, ook zij zijn voor het Kerstconcert uitgenodigd.

'Eenzaamheid moet je gezamenlijk aanpakken'
De leden van Coalitie Erbij roepen op om zich ook na de feestdagen in te blijven zetten voor mensen met weinig contacten, zodat deze niet na de drukke decembermaand in de kille, koude periode van januari en februari in een zwart gat vallen. Een bezoekje, een leuk uitstapje of gewoon het zo nu en dan sturen van een kaartje, helpt al om het gevoel van eenzaamheid te bestrijden. Arie Ouwerkerk, directeur Coalitie Erbij: "Eenzaamheid moet je gezamenlijk aanpakken, burgers, overheid en organisaties en natuurlijk ook de mensen zelf. De bomvolle zaal bewijst dat het aanbod gewenst is en het is daarom prachtig dat het Nederlands Philharmonisch Orkest dit mogelijk maakt."

Leden van Coalitie Erbij zijn: De Zonnebloem, Humanitas, Leger des Heils, Mezzo, MO Groep, Nationaal Ouderenfonds, Resto VanHarte en Sensoor.

Het concert wordt gepresenteerd door Maartje van Weegen.

Voor meer informatie zie deze website.

 

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons