Kerkasiel terug van weggeweest

"Wij doen wat de overheid zou moeten doen"

in Mediatips

"Wat belangrijk is: het is hun protest en wij faciliteren", aldus Karel Smouter dinsdag in Dit is de Dag, initiatiefnemer van de opvang van asielzoekers in de 'Vluchtkerk' in Amsterdam.

De asielzoekers die uit het tentenkamp in Osdorp waren gezet kunnen nu terecht in een leegstaande kerk: 'de Sint Josephkerk', die door krakers is opengemaakt. De eigenaar van het pand staat welwillend ten opzichte van het initiatief en de asielzoekers kunnen er nog maanden terecht.

"Er is een snaar geraakt"
Journalist Smouter: "Er is een snaar geraakt. Veel mensen zijn het niet eens met een overheid die weigert hiaten in de eigen wet op te lossen. Veel van die asielzoekers kunnen er niet uit; vallen tussen wal en schip." 
Smouter wil dat de asielzoekers vanuit de kerk actie kunnen blijven voeren. "Wij hebben gezorgd voor een bus naar Den Haag, waar deze mensen hun petitie aanbieden. We doen wat we hopen dat de overheid gaat doen: humane opvang bieden", aldus Smouter die zegt dat hulp en goederen vanuit het hele land komt.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons