Kerk op de miljonairsbeurs

in Christelijk Nieuws

Het Leger des Heils heeft met haar 'Church of hope' een bijzondere kerk op de miljonairsbeurs 'Masters of LXRY'. Cliënten van het Leger verkopen hier hun zelfgemaakte kunst.

"De kerk van het Leger des Heils op de Masters of LXRY is de meest bijzondere stand op de beurs", volgens Cornel Vader. In deze kerk worden kunstwerken verkocht die door cliënten van het Leger des Heils gemaakt zijn.

Marie-Therese da Costa Gomez is een van de kunstenaars die bij het Leger des Heils een kunstwerk gemaakt heeft. "Het bronzen beeld dat ik heb gemaakt is een hulp-vragende vrouw die op 1 knie zit, met haar hoofd naar beneden en een hand in de lucht. Hiermee omschrijf ik mijn gevoel toen ik bij het Leger des Heils voor hulp aanklopte."

In de kerk zijn twintig kunstwerken te koop, waarvan er al 10 verkocht zijn. De prijzen variëren van 150 tot 1500 euro, het bronzen beeld van Marie-Therese kost 800 euro.

Cornel Vader: “Vooroordelen verdwijnen na een bezoek aan onze kerk. We willen niet alleen het imago van het Leger des Heils verbeteren, maar ook vooral het imago van onze cliënten verbeteren. Het Leger des Heils vangt niet alleen daklozen en verslaafden op. We staan midden in de samenleving en dat willen we hiermee ook aantonen”.

De Masters of LXRY’ beurs is nog tot vanavond geopend en vindt plaats in de Ray in Amsterdam.

Foto: Leger des Heils

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons