Kerk in Newtown geëvacueerd om bedreiging

in Christelijk Nieuws

Een kerk in het Amerikaanse Newtown is zondag ontruimd tijdens een dienst vanwege een bedreiging. Korte tijd later werd het sein veilig gegeven. Dat meldden Amerikaanse media.

Volgens the Washingtron Post had iemand naar de kerk gebeld met de mededeling: "Ik zal iedereen daar vermoorden. Mijn vriend heeft het karwei niet afgemaakt.''. De politie nam daarop het zekere voor het onzekere. Kerkgangers en media moesten het gebouw onmiddellijk verlaten. Gewapende agenten doorzochten de kerk.

Bloedbad
De katholieke kerk St. Rose of Lima was een van de kerken waar zondag inwoners van het stadje Newtown (Connecticut) troost bij elkaar zochten. Het plaatsje met zo'n 27.000 inwoners was vrijdag het toneel van een bloedbad, waarbij 28 mensen omkwamen. Een jongeman schoot 20 kinderen en 6 vrouwen dood in een basisschool. Hij schoot ook zichzelf dood, terwijl hij zijn moeder eerder in hun gezamenlijke huis had gedood.

De Amerikaanse president Barack Obama brengt zondag een bezoek aan de plaats.

Bron&foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons