Kamermeerderheid voor einde zondagswet

Zo goed als zeker zal er vandaag een meerderheid zijn voor het einde van de zondagswet.

in Christelijk Nieuws

Maandagavond was het alleen nog D66 die te kennen gaf de zondagswet af te schaffen. Nu lijkt het erop dat er met de VVD, PvdA en GroenLinks een ruime kamermeerderheid is om het regelen van de zondagsrust voortaan aan de gemeenten zelf over te laten.

DEN HAAG (ANP) - Die zondagswet moet nou eindelijk eens van de baan, vinden D66 en de VVD. En er doemt nu een heuse Kamermeerderheid voor hun standpunt op.

D66 en VVD dienden er woensdagavond laat een motie voor in tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Initiatiefnemer Gerard Schouw van D66 zegt te rekenen op de steun van de PvdA en GroenLinks, waardoor het voorstel een dikke meerderheid zou halen. Pierre Heijnen van de PvdA ziet inderdaad wel mogelijkheden om voor de motie stemmen, maar hield donderdagochtend vroeg een slag om de arm. ,,Ik wil het eerst in de fractie bespreken.''

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) noemde het eerder deze week een begaanbare weg om gemeenten zelf te laten bekijken wat er op zondag in hun contreien moet gebeuren, hoewel hij zich ook wel wat kan voorstellen bij de zondagsrust, in 1815 ingesteld om de kerkgang niet te belemmeren.

Zijn collega van Binnenlandse Zaken, Ronald Plasterk, zei donderdagochtend vroeg dat hij de wet 'nooit opnieuw zou verzinnen', maar dat hij er nou ook weer geen problemen in ziet. ,,Ik heb geen behoefte deze wet te veranderen.'' CDA, SP, SGP en ChristenUnie zien ook niet welk probleem er mee wordt opgelost.

Later op donderdag wordt er over de motie gestemd.

(c) ANP 2012 alle rechten voorbehouden

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons