IKON/ZvK en RKK weg in 2016

in Mediatips

De kleine ledenloze zendgemachtigden waaronder IKON, Zendtijd voor kerken en de RKK hebben te horen gekregen dat het kabinet van plan is hun zendtijd te ontnemen. Deze "2.42 omroepen" zullen na 2016 van het scherm verdwijnen. Dit meldt het Nederlands Dagblad.

Hoewel hun voortbestaan in oktober nog gegarandeerd bleef, werden er al wel budgetten gehalveerd en was er de verplichting tot fuseren met de grotere omroepen. 

Het ziet er nu naar uit dat deze omroepen na 2016 niet meer zullen uitzenden. Zoals het er nu naar uitziet zullen de kerkdiensten, eucharistievieringen en alle andere programma's van deze omroepen van het scherm verdwijnen.

De regering is van mening "dat religie achter de voordeur thuis hoort". Op twitter waren er al vele bezorgde reacties te lezen. Zo twitterde @Nieuwwij: "Het kabinet zou van mening zijn dat religie achter de voordeur thuishoort." Precies, en waat staat onze TV?! #opheffing #IKON #RKK

Donderdag geeft staatssecretaris Sander Dekker (VVD) verdere uitleg over deze plannen.

Als het kabinet zegt: "religie hoort achter de voordeur thuis", wat is dan jouw reactie?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons