“Gods kinderen zijn rare peren”

Lijd jij aan religiestress? Doe de test

in Christelijk Nieuws

Heb je problemen met ‘religieuze uitingen’ in de maatschappij? Grote kans dat je score rood uitslaat bij de nieuw gelanceerde online ‘religiestressmeter’. De test is ontwikkeld door drie theologen die constateren dat religie achter de voordeur moet blijven. Met de test willen ze de tendens met een knipoog aan de orde stellen.

Straatevangelist
Eén van de vragen: “U ziet een straatevangelist die op luidde toon de komst van Jezus Christus verkondigt. Wat denkt u?” Pauw en Witteman behandelden gister deze vraag van de stresstest door en bekeken een filmpje van zo’n straatevangelist. “Gods kinderen zijn rare peren,” reageert Adriaan van Dis, één van de tafelgasten.

ChristenUnie-kamerlid Gert-Jan Segers vertelt ook zijn ervaringen rondom religiestress in de Tweede Kamer. “Het wezen van mijn geloof is niet om anderen dwars te zitten. Het wezen is mijn verbinding met God en in dienst te staan van mijn naaste.”

Boek
'Religiestress' is de titel van een boek van de remonstrantse theoloog Tom Mikkers. In zijn zelfhulpboek constateert Mikkers dat religie geregeld een bron van spanning is in de samenleving. In samenwerking met Eric van den Berg en Frank Bosman heeft hij de test ontwikkeld.

Religiestress in Pauw&Witteman

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons