Duitsland: "Geef Turkse christenen meer vrijheid"

Christenen moeten kerken kunnen bouwen zonder beperkingen

in Christelijk Nieuws

Wat Duitsland betreft mag Turkije alleen toetreden tot de EU als het Turkse christenen meer vrijheden gaat geven. Dat zegt Volker Kauder, bondgenoot van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. "Christenen in Turkijke moeten zonder enige beperking kerken kunnen bouwen, zoals de moslims hier moskees kunnen bouwen. Een land dat bij Europa wil horen moet het basisprincipe van godsdienstvrijheid aanvaarden."

Islamitische waarden
Turkije is een seculiere staat, maar het grootste gedeelte van de 75 miljoen inwoners zijn moslim. Religieuze conservatieven en seculiere tegenstanders strijden om de publieke invloed. Critici beschuldigen de regering van premier Tayyip Erdogan van het heimelijk opleggen van islamitische waarden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons