Blog van de week | 'God is in de stilte'

in Geloven

Deze week aandacht voor een blog die je uitdaagt de stilte te zoeken. Op deze blog geen 'waan van de dag onderwerpen', maar mooie inspirerende foto's gedichten en citaten die je tot nadenken zetten.

Het blog heeft een wat eenvoudige uitstraling, maar de blogposts zelf maken veel goed. Regelmatig plaatst Anton Verweij mooie natuurfoto's op zijn blog.  Maar er zijn ook gedichten en teksten te vinden die je kunnen helpen om even tot rust te komen, te overdenken en te mediteren.

Eind vorige week plaatste Verweij het bericht dat hij sinds begin 2011 al 1000 berichten heeft geplaatst. En dat hij nog niet van plan is om te stoppen. Zo schreef Verweij: "God is in de stilte. Jazeker. Soms kun je Hem zien, horen, opmerken, voelen, herkennen, zelfs in de mensen die je ontmoet. Veel vaker niet. Maar ik blijf zoeken. Hardnekkig blijf ik geloven. Vrolijk blijf ik zaadjes strooien, woorden delven, reiken naar de hemel. Want ik geloof in kiemkracht. En God is goed. Dat mag iedereen weten.""Na 1000 berichten ben ik niet uitgebloeid, niet opgedroogd, niet uitgepraat. Het smeult en broeit. Het bruist en kriebelt. Het klotst en spettert. Het wacht, soms lang en moeizaam, soms ontbrandt er iets spontaan. Het is niet meer te stoppen."


Benieuwd naar deze rustgevende blog? Neem hier een kijkje!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons