Avondwake en gebedsdiensten voor slachtoffers schietdrama

in Christelijk Nieuws

Religieuze gemeenschappen in Connecticut houden gebedsdiensten en avondwakes voor de slachtoffers van het schietdrama dat afgelopen vrijdag op een basisschool in Newtown plaatsvond. Daarnaast bieden zij spirituele ondersteuning aan de betrokken van het drama.

Dat meldt de Amerikaanse website The Huffington Post op haar website.

Kerk hele nacht open voor gebed
Zo zal de katholieke St. Rosa of Lima Church aanstaande donderdag een gebedswake houden voor slachtoffers en de families daarvan. De kerk zal de hele nacht open zijn voor gebed.

Slachtoffers en getuigen opvangen en ondersteunen
“We delen onze gebeden en ons collectief gevoel van verdriet, shock en verlies” zei Jerald A. Doyle, beheerder van het bisdom waaronder de St. Rosa kerk valt, in een verklaring. Na de schietpartij zijn de priesters van het bisdom onmiddellijk naar de school gegaan om de slachtoffers en getuigen van het drama op te vangen en te ondersteunen. Sindsdien hebben ook priesters en geestelijken van andere kerken zich aangesloten om de gezinnen van de school, de ziekenhuizen en andere instellingen te ondersteunen.

Handelen zoals Jezus zou doen
Een andere pastoor liet weten dat “in tijden als deze, er geen goede antwoorden zijn op wat er is gebeurd en dat woorden tekort schieten. Onze aanpak is daarom mensen proberen liefde te laten zien. Je moet er voor hen zijn en proberen te begrijpen, ook al kan niemand behalve de slachtoffers echt begrijpen wat zij doormaken. In plaats van veel over Jezus praten moeten wij in deze situatie proberen te handelen zoals Jezus zou doen”, aldus Pastor Rocky Veach.

Bidden voor genezing
De Joodse rabbi Eric Eisenkramer zei dat zijn gemeente vrijdagavond hun gebeden hebben opdragen aan de slachtoffers: “op dit moment bidden we voor genezing. Genezing voor de gezinnen die dierbaren verloren zijn, en zij die kinderen hebben verloren. Ook bidden wij dat onze wereld van deze tragedies genezen mag worden.”

 

Bron: Huffington Post

Foto: ANP - Rouwenden verzamelen zich in de Rooms- Katholieke kerk St. Rosa van Lima voor een wake voor de slachtoffers van het schietdrama.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons