40.000 Taizé-pelgrims naar Rome

Tienduizenden Europese jongeren vieren samen het geloof

in Geloven

Stilte, gebed en een enorme massa jongeren: de komende dagen verwelkomt Rome zo'n 40.000 jonge pelgrims voor de 35e Europese ontmoeting van Taizé. Elk jaar organiseren de broeders van de Franse oecumenische Taizé-gemeenschap de jongerenontmoeting in een grote Europese stad. Twee jaar geleden was de bijeenkomst in Rotterdam, nu is de beurt aan Rome. Parochies, gemeenten en families bieden de jongeren een slaapplaats aan.

Morgen start de zesdaagse met een ontvangst van broeder Aloïs, de pior van Taizé. 's Middags en 's avonds wonen de jongeren gemeenschappelijke gebeden bij in de grote kerken van Rome. Komende zaterdagavond zingen ze Taizé-liederen op het Sint-Pietersplein tijdens het gebed met Paus Benedictus XVI.

Springlevend
Presentator Andries Knevel (EO) volgt samen met Wilfred Kemp (RKK) de jongerenontmoeting in een speciale live-uitzending: "Inspirerend om te zien hoeveel juist jonge christelijke gelovigen hier naar Rome komen. Dat geeft aan hoe wereldwijd het christelijk geloof springlevend is."

Taizé in Rome, zaterdag 29 december 17.35 uur bij EO & RKK op Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons