2,6 miljoen euro voor RK-misbruikslachtoffers

Gemiddeld 32.000 euro per slachtoffer

in Christelijk Nieuws

De katholieke kerk in Nederland heeft tussen maart en half november van dit jaar 2,6 miljoen euro uitgekeerd als compensatie aan slachtoffers van seksueel misbruik. Dat blijkt uit cijfers van het Meldpunt Seksueel Misbruik RKK, waar de Stentor over bericht. Gemiddeld werd 32.000 euro per slachtoffer uitgekeerd.

Tot nu toe hebben 91 mensen een compensatie toegekend gekregen. Er liggen nog 110 klachten te wachten op afhandeling en er zouden nog honderden verzoeken tot compensatie aankomen.

De compensatiebedragen lopen enorm uiteen van 500 euro voor het verplicht moeten toekijken terwijl een pastoor een andere man bevredigt in een sauna, tot 100.000 euro voor mensen die tot lang na het misbruik materiële schade hebben geleden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons