Week van de Armoede bij Publieke Omroep

Wat doe jij tegen armoede?

in Mediatips

Deze week van 25 november tot 2 december is het de week van de armoede. De publieke omroep werkt dan mee aan een internationaal project onder de naam "Why Poverty?" of in het Nederlands: "Hoezo Armoede?".

Week van de armoede - wat doe jij tegen armoede?

Zondag is in Utrecht het startschot gegeven met op meer dan dertig locaties in de stad, theater, debatten en live uitzendingen. Deze week zullen er verschillende radio en tv-programma's verassende, indringende en hoopgevende verhalen brengen over dit nog altijd urgente onderwerp. Aldus de website www.hoezoarmoede.nl. Daar vind je ook de diverse acties van de publieke omroep.

Ook de EO zal meewerken aan "Hoezo Armoede?" Zondag was er ook de EO-aftrap bij "Nederland zingt op zondag" met Eelco Fortuijn als gast. Hij was ooit de bedenker van Happietaria waarbij studenten geld ophalen voor projecten in arme landen. Tegenwoordig zet hij zich nog steeds in voor deze goede doelen. Dominee Arie van der Veer praat met hem. Ook andere programma's zullen er deze week in het bijzonder aandacht aan besteden.

In het "EO leef je geloof-onderzoek" is hierin een verschil te zien tussen christenen en niet-christenen. De EO presenteerde op 19 november dit onderzoek waarin staat dat 4% meer christenen voedsel of spullen weggeven aan voedselbank of kringloop en 5% meer christenen een substantieel deel van hun salaris besteden aan goede doelen. Of christenen zich hiermee rijk kunnen rekenen is nog zeer de vraag. Met percentages van 20% voedsel en spullen weggeven en 9% een substantieel deel van het salaris weggeven is er nog altijd verbetering mogelijk. Misschien kun je bij de antwoorden op onze vraag nog extra inspiratie opdoen.

Wat doe jij en wat doet jouw kerk als het gaat om de bestrijding van armoede? 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons