Rapper straatbijbel gearresteerd voor mensenhandel

in Geloven

Rapper Kempi is dinsdagavond in zijn gevangeniscel in Dordrecht gearresteerd voor mensenhandel. Vorige week haalde de rapper nog het nieuws omdat hij Bijbelboek Genesis voor de Straatbijbel heeft ingesproken. Daniël de Wolf schrijver van de Straatbijbel weigert Kempi te laten vallen.

Rapper Kempi die al vastzit in de gevangenis voor het mishandelen van zijn vriendin, is dinsdagavond opgepakt. Hij zou twee jaar geleden een 16-jarig meisje uit Venlo als prostituee hebben laten werken op de tippelzone en in twee prostitutieclubs in Eindhoven.

Volgens de auteur van de straatbijbel zou Kempi zo tussen de hoofdpersonen van het verhaal passen. "Want Genesis is rauw, bizar en zo straat als een stoeptegel. De gebrokenheid druipt van de teksten af. Een aantal hoofdpersonen zijn laf, achterbaks, gemeen; ze bedriegen, ze doen aan mensenhandel, ze verkrachten, ze zijn zeer gewelddadig." Zo schrijft Daniël de Wolf in zijn blog op VreemdGeluid.

Daarmee wil de auteur de daden van Kempi absoluut niet goed praten, maar hij zal Kempi ook zeker niet laten vallen. Op het blog schrijft Daniel De Wolf dat hij kijkt naar "de mens achter het delict" en "dat God de zwakke en zondige mensen niet vernietigt maar met ze doorgaat". "Hij geeft nieuwe kansen. Hij schenkt vergeving. Daar gaat wel wat aan vooraf: berouw, inkeer. Maar God weigert op te geven."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons