Nietes! Hij begon!

Mag je kind terugslaan? Of toch die andere wang toekeren?

in Christelijk Nieuws

Ruzie maken: kinderen doen het allemaal. Thuis met broertjes en zusjes en op school met vriendjes en vriendinnetjes. Huilen, gillen, schoppen, krabben: soms gaat het er heftig aan toe. Tot hoever mag jouw kind assertief van zich afbijten? Hoe ga jij hiermee om? Deel je tips met elkaar!

Ruziemaken helpt
Voordat we elkaar tips gaan geven, nog even een hart onder de riem. Ruziemaken heeft namelijk nut. Kinderen leren voor zichzelf op te komen, hun boosheid te uiten en om te gaan met tegengestelde belangen. En als het goed is, leren ze ook conflicten op te lossen.

Tegenstelling
Best leerzaam dus, dat ruziemaken. Maargoed, tegelijkertijd weten we ook dat Jezus zegt: "Heb je vijanden lief." Klinkt dat niet als een tegenstelling?

Deel je tips
Hoe ga jij daar mee om? Mogen jouw kinderen assertief van zich afslaan op het schoolplein? Of vind je het belangrijk dat je kind 'anders' is op school?

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons