Kerk in Oudwoude hele week 's avonds open

in Christelijk Nieuws

De protestantse gemeente van Oudwoude, waar zondagavond een 45-jarige inwoner werd gearresteerd die wordt verdacht van de moord op Marianne Vaatstra, stelt deze week de kerk ’s avonds open voor dorpsbewoners.

"We hebben geen beleid, we bieden licht, warmte en koffie. We zijn er gewoon voor de mensen", zegt ds. Bernard de Boer, voorganger van de protestantse gemeente Oudwoude-Westergeest, over de openstelling van de kerk. Hij heeft geen idee of er veel of weinig mensen zullen komen.

"Het leeft sterk in de gemeenschap. Wij willen als kerk klaarstaan voor de mensen", zegt een woordvoerder van de protestantse gemeente. Hij verwacht dinsdagavond niet heel veel aanloop, omdat er eerst elders in het dorp een informatiebijeenkomst wordt gehouden en mensen wellicht daar blijven om na te praten.

In de afgelopen jaren hebben de moord en de nasleep daarvan volop aandacht gehad in de kerk. Rondom het DNA-onderzoek is daar ook in het kerkblad over geschreven. Dat de verdachte nu is opgespoord, noemt De Boer een opluchting voor de familie Vaatstra. Maar voor de verdachte en zijn familie is het een wrede slag. Gaandeweg zal uitgevonden moeten worden hoe binnen de kerkgemeenschap omgegaan zal moeten worden met de dader en slachtoffer.

Vooralsnog doen de kerken in Zwaagwesteinde, het dorp waar Marianne woonde, niets bijzonders.

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons