"Ik schaam mij allerminst voor mijn geloof"

Hoe leeft Arie van der Veer zijn geloof?

in Geloven

Benieuwd hoe andere christenen hun geloof leven? Naar aanleiding van het Leef je geloof-onderzoek vertellen bekende christenen deze week over hun twijfels en zekerheden, hun keuzes en schaamtes. EO-presentator Arie van der Veer: "Wat is mijn aandeel in die schaamte voor andere christenen?"

Wat is 'geloven' voor u: 'zeker weten' of meer 'twijfelend zoeken'?
Geloven is voor mij zeker weten als het gaat over het bestaan van God. Het blijft ook voor mij zoeken naar wie Hij is en wat Hij doet en vooral ook: waarom?

Kunnen mensen om u heen zien dat u gelooft?
Dat hoop ik wel. Ik schaam mij er allerminst voor. Ik ga met iedereen het gesprek aan. Voor mij is het leven: dicht bij God en dicht bij mensen.

Deelt u uw geloof wel eens met anderen?
Vorige week was ik aan de wandel. Aan de andere kant van de weg stopte een auto met een voor mij onbekende man. Hij riep mij toe dat zijn schoonzoon tot geloof gekomen was. Ik riep terug: 'Prijs de Heer'. En we namen zwaaiend afscheid.

Schaamt u zich wel eens voor andere christenen?
Helaas wel. Vaak heeft het te maken met het star vasthouden aan tradities, terwijl men zich weinig zorgen lijkt te maken om de ander. Verder vind ik het een lastige vraag: wat is mijn aandeel in die schaamte?

Hoe belangrijk is kerkgang voor uw geloofsleven?
Uiterst belangrijk. Daar word ik niet alleen opgebouwd maar dat is de plek om samen God te eren. Ik ga als dominee als het even kan elke zondag daarom ook 'gewoon' naar de kerk - niet beroepsmatig.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons