"Ik dacht: ik zie haar nooit meer lachen"

Lora Kremer vertelt over haar leven na het drama in Kenia

in Christelijk Nieuws

Het is februari 2011 als Lora Kremer 's nachts in haar huis in Kenia wakker schrikt van een geluid. Het geluid dat Lora die nacht hoort, is niet zoals gewoonlijk. Op het moment dat ze haar man Ebel wakker roept, staat er al een overvaller in hun slaapkamer. Deze nacht verandert het leven van Lora en haar kinderen voorgoed. Ebel wordt vermoord en Lora wordt door de overvallers verkracht. De jonge kinderen van het echtpaar zijn getuige van het drama. Het indrukwekkende verhaal over hoe Lora na dit drama haar leven hier in Nederland weer oppakt, is te zien in 'De Verandering'.

In 2008 vertrekken Ebel en Lora Kremer met hun twee kleine kinderen Levi en Esra naar Kenia. Via de organisatie Jeugd met een Opdracht (YWAM) willen ze een kleinschalige opvang voor weeskinderen opzetten. Twee jaar later verandert hun leven in een drama. "Ik dacht echt: ik zie haar nooit meer lachen," vertelt Lora's zus Irma. "Zo erg zag ze eruit, zoveel leed in haar ogen."

In een gesprek met Mirjam Bouwman vertelt Lora over haar aangrijpende verhaal en hoe ze, samen met God, het leven hier weer oppakt. Zus Irma zingt een zelfgeschreven lied voor haar.

De Verandering, zaterdag 1 december, 17.55 uur, Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons