Hoe klinkt oorverdovende stilte?

EO en RKK volgen 'Taizé in Rome' in speciale live-uitzending

in Christelijk Nieuws

Stilte, gebed en een massa van tienduizenden jongeren – een verbazingwekkende combinatie. Toch is het onder andere dat wat we te zien krijgen in een speciale live-uitzending ‘Taizé in Rome’. De EO en RKK volgen eind december de vijfendertigste oecumenische jongerenontmoeting vanuit het hart van de Eeuwige Stad.

Andries Knevel presenteert samen met Wilfred Kemp het programma: "Inspirerend om te zien hoeveel juist jonge christelijke gelovigen hier naar Rome komen. Dat geeft aan hoe wereldwijd het christelijk geloof springlevend is en dat is zeer inspirerend om mee te maken." Wilfred Kemp sluit daarbij aan:  "Ruim 30 jaar geleden was ik zelf in Taizé. Dat maakte toen diepe indruk. De laatste jaren is Rome een plek waar ik regelmatig ben. Dat voelt altijd als thuiskomen. Eind dit jaar komt Taizé naar Rome. Mooier kan bijna niet!”

Slaapplekken
In het televisieprogramma vertellen jonge pelgrims wat ze meemaken en waarom ze deze dag zo bijzonder vinden. De gesprekken worden afgewisseld met met reportages: hoe worden de pelgrims ontvangen? Zijn er genoeg slaapplekken? En hoe klinkt oorverdovende stilte?

Taizé in Rome, zaterdag 29 december 17.35 uur bij EO & RKK op Nederland 2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons