"Gereformeerden wonen steeds vaker samen"

in Christelijk Nieuws

Steeds meer stellen in behoudende christelijke kerken wonen ongehuwd samen. Tegelijk blijft de meerderheid van predikanten en gemeenteleden deze samenlevingsvorm afwijzen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Dagblad naar ongehuwd samenwonen binnen protestantse kerken.


De krant heeft ruim 1400 predikanten van de Protestantse Kerk in Nederland, de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt), de Christelijke Gereformeerde Kerken, de Nederlands Gereformeerde Kerken, de Hersteld Hervormde Kerk, de Gereformeerde Gemeenten, de Verenigde Pinkster- en Evangeliegemeenten en de Unie van Baptistengemeenten ondervraagt.


Zo'n 80 procent van de voorgangers in deze kerken staat afwijzend tegenover samenwonen. Zij stellen dat de Bijbel ongehuwd samenwonen verbiedt. Onder de ondervraagde predikanten ziet bijna niemand op grond van de Bijbel ruimte voor samenwonen. Desondanks geeft een kwart van de ondervraagden aan dat zij hun opvattingen over samenwonen hebben veranderd.
 

Het hele onderzoek is hier te lezen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons