"Geloven blijft een zoektocht"

Hoe Leeft Mirjam Bouwman haar geloof?

in Geloven

Benieuwd hoe andere christenen hun geloof leven? Naar aanleiding van het Leef je geloof-onderzoek vertellen bekende christenen deze week over hun twijfels en zekerheden en hun keuzes en schaamtes. EO-presentatrice Mirjam Bouwman: "Ik maak andere keuzes dan voorheen. God is mijn spiegel."

Wat is 'geloven' voor u jou: 'zeker weten' of meer 'twijfelend zoeken'?
"Ik twijfel niet aan het bestaan van God, al blijft geloven vaak wel een zoektocht. Maar dat vind ik juist mooi."

Kunnen mensen om je heen zien dat je gelooft?
"Ik werk voor de Evangelische Omroep, dus mensen gaan er vaak wel vanuit dat ik christen ben. Maar het liefst hoop ik dat ze zonder het EO-logo aan mij kunnen zien dat ik christen ben. En het liefst nog dat ze door mij heen zien dat Jezus van ze houdt! Doordat ik destijds een bewuste keuze heb gemaakt om Jezus' liefde te aanvaarden, maak ik wel andere keuzes dan voorheen. Hij is mijn spiegel. En door naar Jezus te kijken, krijg ik een indruk wie en hoe God is. Dat vind ik  telkens weer een ontdekking."

Deel je je geloof wel eens met anderen?
"Ik ben er op zich heel open over, al strooi ik er niet te pas en te onpas mee rond. Als mensen vragen hebben over God, gaat mijn hart vaak wel een tikkeltje sneller kloppen. Dan bid ik ter plekke dat iemands hart aangeraakt mag worden."

Schaam je je wel eens voor andere christenen?
"Sommige christenen zijn enorm veroordelend, ook in de media. Dan denk ik soms echt 'Oh nee, hoe kunnen de mensen nou ooit nieuwsgierig worden naar God als je zo openlijk oordeelt'. Het maakt me verdrietig, want we staan al '1-0' achter in deze wereld."

Hoe belangrijk is kerkgang voor je geloofsleven?  
"Ik ga graag naar de kerk. Allereerst voor God, maar uiteraard ook om medechristenen te ontmoeten. Naar de kerk gaan geeft me inzicht en houdt me scherp in mijn geloof."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons