'Eritrese christen overlijdt in kerker'

in Christelijk Nieuws

In een militair kamp in Eritrea is op 30 oktober de 31-jarige Adris Ali Mohammed aan malaria overleden. Mohammed werd vastgehouden omdat hij christen is. Tijdens zijn ziekte kreeg hij geen medische behandeling.

Dat meldt Open Doors in een vandaag verschenen persbericht.

Regelmatig worden in Eritrea christenen gearresteerd die volgens de regering te actief hun geloof uitdragen. In 2002 bepaalde president Isaias Afewerki dat alleen de islam, de lutherse, de rooms-katholieke en de Eritrees-orthodoxe kerk zijn toegestaan. Alle andere kerkgenootschappen en vrije groepen christenen mochten niet langer samenkomen.

Mohammed was een christen met een moslimachtergrond. Twee jaar geleden werd hij christen. Kort na zijn bekering arresteerde de Eritrese politie hem. Volgens Open Doors werd Mohammed voortdurend met fysieke mishandeling en dreigementen onder druk gezet om zijn geloof op te geven.

“Hij werd zelfs verschillende keren met de dood bedreigd”, zegt Open Doors woordvoerder Klaas Muurling. “Het is verschrikkelijk te moeten melden dat er opnieuw een Eritrese christen sterft in gevangenschap. Dat is in de afgelopen jaren helaas al vaker gebeurd. Mohammed viel klaarblijkelijk op doordat hij van godsdienst veranderde. Christenen worden vaak op de meest gruwelijke wijze vastgehouden, in zeecontainers of zoals Mohammed in een kerker. Op dit moment zitten  in Eritrea nog 1.500 christenen gevangen omdat ze niet binnen de kaders zouden passen die president Afewerki heeft gesteld voor het belijden van je geloof”, aldus Muurling.

 

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons