Arjan Plaisier brengt solidariteitsbezoek aan Griekenland

in Christelijk Nieuws

Uit solidariteit met en ter ondersteuning van de Griekse kerken bezoekt scriba dr. Arjan Plaisier van de Protestantse Kerk in Nederland momenteel Griekenland.

Dat meldt de Protestantse Kerk in Nederland in een vandaag verschenen persbericht.

Plaisier maakt onderdeel uit van een oecumenische delegatie bestaande uit acht Europese kerkleiders die samengesteld is door de Wereldraad van Kerken en de Conferentie van Europese Kerken. Olav Fykse Tveit, secretaris-generaal van de Wereldraad van Kerken, leidt de delegatie. “We roepen onze lidkerken op om de inwoners van Griekenland in hun gebeden op te nemen. De financiële crisis heeft een grote invloed op het leven van mensen.”

De delegatie wordt onder andere ontvangen door Aartsbisschop Hieronymos. Hij is de aartsbisschop van Athene en heel Griekenland en hoofd van de Grieks-orthodoxe Kerk. Ook vinden er gesprekken met vertegenwoordigers van de protestantse Evangelical Church of Greece plaats. Naast ontmoetingen met kerkelijke organisaties gaat de oecumenische delegatie op bezoek bij het ministerie van buitenlandse zaken en het ministerie van onderwijs (en religieuze zaken) van Griekenland.

De delegatie wil graag de huidige situatie in Griekenland bespreken met kerkelijke en politieke leiders, om zo de crisis beter te begrijpen. Daarnaast gaat de delegatie projecten van Griekse kerken bezoeken die de Griekse bevolking ondersteunen. De delegatie wil ook haar solidariteit met de Grieken en de Griekse kerken uiten en onderzoeken hoe oecumenische organisaties de Griekse bevolking en kerken verder kan ondersteunen.

Guy Liagre, secretaris-generaal van de Conferentie van Europese Kerken: “In deze tijd van voortdurende diepe economische recessie geeft ons geloof ons de kracht om werkloosheid, armoede en angst onder ogen te zien. Niet alleen als individuen, maar als gemeenschap met een ethisch geheugen geworteld in het evangelie.” De Protestantse Kerk in Nederland is lid van zowel de Conferentie van Europese Kerken als van de Wereldraad van Kerken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons