Zeven vragen aan Mariëlle Koekenbier

in Mediatips

Sinds kort presenteert ze, naast Gijs Rademaker, de resultaten van het EenVandaag Opiniepanel. Mariëlle Koekenbier speelde al een belangrijke rol achter de schermen van dit programma, maar stapt nu zelf in de schijnwerpers.

1. Je hebt een etentje met een kloon van jezelf. Zou je genieten van elkaars gezelschap?

"Dat zou een rustig avondje worden. Het is misschien een leukere mix als er iemand tegenover me zit die wat extraverter is dan ik. De meeste collega-presentatoren zijn dat ook, dus het verbaasde me wel dat ik voor deze nieuwe rol werd gevraagd, maar ik voel me er prima in thuis."

2. Waar zou je graag beter in willen zijn?

"Ik zou creatiever en muzikaler willen zijn. Schilderen en muziek maken, lijken me zulke heerlijke uitlaatkleppen! Helaas zit dat er voor mij niet in."

3. Ben je gedoopt?

"Ja, al betekent dat niet veel meer voor me. Van huis uit ben ik rooms-katholiek, maar dat is in mijn tienerjaren verwaterd. Op mijn manier wil ik mijn kinderen wel bepaalde waarden vanuit het geloof meegeven, zoals de Tien Geboden. Het is voor iedereen goed om daarnaar te leven, of je nu gelovig bent of niet."

4. Welke tv-uitzending is jou het meest bijgebleven?

"Bij zo'n vraag denk ik altijd aan sportuitzendingen. De turnoefening van Epke Zonderland in Londen was adembenemend. Fantastische televisie, die veel emotie oproept, en waarin je echt wordt meegesleurd."

5. Wat wil je dat er op je begrafenis over jou wordt gezegd?

"Als het op een grappige manier gebeurt, mogen ze best de draak steken met een paar eigenaardigheden van mij, om hopelijk ook uit te komen bij wat ik betekend heb voor de mensen om mij heen."

6. Wie zijn jouw helden van vandaag?

"'Held' vind ik een groot woord. Er zijn mensen op verschillende terreinen die me inspireren, bijvoorbeeld medaillewinnaars op de Spelen. Op het gebied van presenteren is dat Sacha de Boer: een vakvrouw met heel veel kwaliteiten."

7. Als je Jezus één vraag zou mogen stellen, welke zou dat zijn?

"Ik ben geneigd om Hem te vragen waarom mijn vader, die al is overleden, zijn kleinkinderen nooit heeft kunnen zien. Maar dan wil ik ook zo eerlijk zijn om te vragen waarom ik zo'n rijk en gelukkig leven mag leiden."


Tekst: Bart van Delen
Beeld: Leendert Jansen Mediafoto/TROS

Personalia

- 36 jaar
- Woont samen met Edward, twee zoontjes (3 en 4)
- Liep tijdens studie Communicatiewetenschap stage als sportverslaggever bij AT5
- Werkte bij Vodafone en Telfort
- Sinds 2011 bij de TROS, eerst als projectleider online bij EenVandaag (TROS/AVRO), nu ook als presentator

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons