Vrouwelijke blogger leeft een jaar lang strikt volgens de Bijbel

Blog van de week: 'Een jaar lang Bijbelse vrouwelijkheid'

in Geloven

Rachel Held Evans bivakkeerde tijdens haar menstruatie in een tent in de achtertuin, onderwierp zich aan haar man, noemde hem 'meester' en droeg een hoofddoek tijdens het bidden. Zo gehoorzaamde zij een jaar lang aan de Bijbelse geboden voor vrouwen.

De liberale, wilskrachtige en onafhankelijke Rachel Held Evans kon nog geen knoop aan haar blouse naaien voordat ze aan haar radicale experiment begon; een jaar lang leven op basis van Bijbelse vrouwelijkheid. Haar ervaringen houdt zij bij op haar blog en deze maand verschijnt ook haar boek A Year of Biblical Womanhood.

Geïntrigeerd door haar vriendinnen, die hun carrière opgeven om vervolgens volgens traditionele rolpatronen huisvrouw te worden, nam Evans het besluit om dit zelf ook te proberen. Maar dan veel radicaler door alle instructies voor vrouwen die in de Bijbel staan zo letterlijk mogelijk te nemen en deze in haar leven toe te passen.

Evans was lange tijd gefrustreerd door het gebrek aan samenhang waarmee het Bijbelse vrouw-zijn in haar evangelische gemeente werd onderwezen en toegepast. Met haar boek wil Evans bewijzen dat geen enkele vrouw, hoe vroom ook, volledig het Bijbelse vrouw-zijn kan praktiseren. Haar hoop is dat haar boek humor genereert maar ook een open en eerlijke dialoog creëert over de gemeenschappelijke veronderstellingen over vrouwen, de kerk en de Bijbelse interpretaties.

In de onderstaande video's geeft Evans op humoristische wijze tips over het Bijbelse vrouw-zijn.

Tip #1 Slapen in een tent

Tip #2 Het dak op

Tip #3 Kledingkeuze

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons