Raad van Kerken richt brief aan formateurs PvdA en VVD

in Christelijk Nieuws

De Raad van Kerken in Nederland pleit voor een "dienende en zichtbare aanwezigheid van de religies in het publieke domein". Dat schrijft de raad vandaag in een brief aan de formateurs van PvdA en VVD. Met deze brief wil de Raad haar betrokkenheid bij het maatschappelijke vraagstukken laten zien.

De Raad noemt het "essentieel – in de lijn van het rapport Geloven in het publieke domein van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid -  om godsdienstvrijheid en democratie te onderbouwen in Nederland. Zo’n beleid maakt het appel geloofwaardig op bescherming van rechten van religieuze minderheden in andere landen, bijvoorbeeld in het Midden-Oosten". Zo staat te lezen op de website van de kerkenkoepel. 

De brief gaat daarnaast in op thema’s als armoede, vluchtelingen en economie. Ook wordt in de brief gerefereerd aan de eerdere inzet op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en het belang om het aantal koopzondagen niet ongebreideld te laten groeien.

De Raad van Kerken heeft een traditie ontwikkeld om bij elke formatieperiode van een nieuw kabinet een brief te richten aan de formateurs en de politieke partijen.

De hele brief is hier te lezen.

Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons