Protestantse Kerk start 'internetkerk'

in Christelijk Nieuws

De Protestantse Kerk (PKN) is bezig met het opzetten van een ‘digikerk’, een kerk op internet. Hiermee slaat ze een nieuwe weg in. Het past volgens de projectleiding bij het missionaire karakter van de kerk: "daar zijn waar de mensen zijn".

Onder de titel Mijnkerk.nl experimenteert de nieuwe internetkerk met de vraag of een kerkelijke gemeenschap opgebouwd kan worden rondom een website. De basis wordt hierbij gevormd door een interactieve website die volop in verbinding staat met verschillende sociale netwerken. De digikerk wil een online community rond het christelijk geloof worden waar mensen terecht kunnen met hun vragen en hun geloof. Maar ook een plek waar zij emoties en twijfels kunnen delen. En dat 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

De internetkerk moet een pioniersplek worden Maar ook een plek waar nieuwe doelgroepen worden bereikt. Namelijk: mensen die niet (meer) in de kerk komen, op plaatsen waar de kerk niet of nauwelijks is vertegenwoordigd. Daarbij wordt de focus gelegd op de ‘moderne burgerij’, mensen die behoefte hebben aan steun en zorg, en aan rituelen op de sleutelmomenten in het leven.

De 'digikerk' is op dit moment nog volop in ontwikkeling.

 

Bron: www.mijnkerk.nl

Foto: Salvatore Vuono, freedigitalphotos.net

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons