Openbaringen verfilmd

Nieuwe film gebasseerd op de 'christelijke' boekenserie 'Left Behind'

in Mediatips

Oorlogen, rampen en de komst van de antichrist. Binnenkort wordt dit wellicht vertoond op het witte doek. Een Amerikaans productiebedrijf heeft interesse in het verfilmen Left Behind, een zeer populaire boekenreeks binnen christelijk Amerika over de eindtijd.

Dat meldt entertainment tijdschrift Variety op haar website.

De boekenserie is in 2001 al eens eerder verfilmd. Maar de nieuwe makers willen het grootser aanpakken. De eindtijd film, die mogelijk in drie delen wordt vertoond, moet een echte blockbuster met veel actie worden. Het filmbedrijf is op dit moment in onderhandeling met Nicolas Cage voor het vervullen van één van de hoofdrollen.


Left Behind een dertiendelige boekenreeks, geschreven door Tim LaHaye en Jerry Jenkis. De boeken uit de reeks zijn wereldwijd meer dan 65 miljoen keer over de toonbank gegaan. In Nederland is deze reeks uitgebracht onder de titel De laatste bazuin.

De gebeurtenissen in populaire reeks beginnen in het eerste boek in de periode waarin de 'Opname van de gemeente' en 'de grote verdrukking' plaatsvindt.
De boekenreeks is geïnspireerd op Openbaringen en gaat ervan uit dat de Apocalyps ieder moment kan beginnen.  

Zo begint de reeks dan ook met het plotseling verdwijnen van miljoenen mensen. Dit leidt in het tot enorme chaos op de autowegen en in het luchtverkeer, want ook piloten en bestuurders van auto’s zijn ineens verdwenen. Vervolgens wordt in de reeks ondermeer uitvoerig ingegaan op de komst van de antichrist, een nieuwe Wereld Oorlog, een wereldwijde aardbeving en nog veel meer rampspoed.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons